Paasvakantie: 5x de leukste in- en outdoor speelplekjes

Paasvakantie: 5x de leukste in- en outdoor speelplekjes

1. De Pastorietuin in Erembodegem

Recent opende een nieuw parkje in het centrum van Erembodegem, tussen de Dender en de kerk.

Een hindernissenparcours, enkele kunstwerken en picknickplekjes maken van deze tuin een groene ontmoetingsplek bij uitstek voor klein en groot.

2. Kinderboekhandel Pardoes in Mechelen

Met een boomhut centraal in de winkel en een leesbos wordt regelmatig interactief wordt gezongen en voorgelezen, is deze nieuwe boekhandel meer dan een bezoekje waard! Terwijl jij de leukste prentenboeken voor je kleintjes uitzoekt, kunnen zij de luisterverhalen ontdekken en ravotten in de boomhut. Topcombo!

Ideaal om te combineren met een bezoekje aan het Speelgoedmuseum, de zoo van Planckendael of Technopolis.

3. Airworld Indoor Funpark in Bornem

Een groot ballenbad, piratenschip met schuine wanden om op te klauteren (met verborgen tunnels), maar vooral een gigantisch springpaleis! En het allertofste? Je mag mee als volwassene op het meterslange springpark. En geloof ons, dat wil je ook! ;-)

 

4. Het Rozekensbos in Aalst

Een prachtig stukje natuur uit eigen streek: het Rozekensbos. Hier schreeuwen aangelegde speelheuvels om aandacht van klimmende en klauterende kinderen. Verder leiden boomstammikado's, uitdagende trappen en avontuurlijke brugjes oneindig veel avonturen in. Er is in dit natuurlijk speelpark ook een speelwaterpomp waarmee kinderen het grondwater kunnen oppompen dat via houten watergoten in de speelgracht terecht komt. Even tot rust komen na al dat ontdekken en ravotten kan in de wilgenhutten of langs het water.

 

5. De Pastorie in Burst 

Onder de kerktoren van Burst vind je familiecafé De Pastorie. Achteraan de horecazaak ligt een tuin met natuurlijke speeltuigen verscholen. De speeltuin is zo ingericht dat zowel een kleuter als een 12-jarige zich hier volop kunnen vermaken.

Met het buitenkeukentje wordt fantasiespel gestimuleerd en in het schommelhuisje kunnen de kleinsten zich uitleven door zich te verstoppen, naar boven te klimmen en naar beneden te glijden. En net zoals de konijntjes die zich in de tuin bevinden, kunnen de kids er door gangen en tunnels kruipen. Misschien ontdekken ze zo wel een stukje speelbos dat enkel toegankelijk is via een verboden gangetje!

Nog meer speelinspiratie? Volg ons dan op Instagram!

Terug naar blog