De voordelen van sensorisch spelen

De voordelen van sensorisch spelen

 

 

Het bevordert de creativiteit en verbeeldingskracht

Zintuiglijk spel stelt kinderen in staat hun creativiteit en fantasie te ontwikkelen door materialen met een open einde op verschillende manieren te verkennen. Kinderen bedenken tijdens hun spel scenario's, personages en verhalen en ontwikkelen zo hun creatieve denk- en communicatievaardigheden.

 

 

Het ontwikkelt sociale en emotionele vaardigheden

Spelen is een geweldige manier om sociale- en emotionele vaardigheden te ontwikkelen zoals empathie, communicatie en samenwerking. Sensorisch speelgoed is ontworpen om interacties te bevorderen en kinderen te helpen deze belangrijke vaardigheden te ontwikkelen.

 

 

Het verbetert de fysieke coördinatie

Sensorisch spel helpt kinderen hun fysieke vaardigheden te ontwikkelen zoals hand-oogcoördinatie, fijne motoriek en ruimtelijk inzicht.

 

 

Het ondersteunt de cognitieve ontwikkeling

Zintuiglijk en creatief spelen met een open einde is een geweldige manier om de hersennen van kinderen uit te dagen en hen te helpen belangrijke cognitieve vaardigheden te ontwikkelen zoals probleemoplossing, kritisch denken en besluitvorming.

 

 

Het zorgt voor betrokkenheid ongeacht de leeftijd en capaciteiten van het kind

Zintuiglijk spel is inclusief en biedt ruimte voor verschillende vaardigheden en behoeften. Het stelt broers, zussen en vriendjes in staat, ongeacht hun individuele sterke punten en/of uitdagingen, om deel te nemen aan de activiteit en samen plezier te beleven.

 

 

Het biedt therapeutische voordelen voor kinderen met speciale behoeften

Zintuiglijk spelen kan therapeutischzijn voor kinderen. Zeker bij kinderen met hoogsensitiviteit, autisme en ADHD kan sensorisch speelgoed helpen om hun sensorische verwerkingsvaardigheden te ontwikkelen en een kalmerende en ontprikkelende ervaring te bieden. 

Terug naar blog